{marging: 50%;}<\h1>

Social Dating


Social dating (ook wel: sociaal daten) is het online zoeken naar liefde, vriendschap of contact. Als website bezoeker maak je op een internetsite een eigen profiel aan waarin je zoveel mogelijk informatie over jezelf prijs geeft als je wilt, waarmee je op zoek gaat naar 1 of meerdere gelijkwaardige personen. Belangrijk hierbij is dat je foto’s van jezelf plaatst, zodat men direct een visuele indruk krijgen kan.
Social dating is dus het zoeken naar personen die gelijkwaardig aan jou zijn, waarbij je middels online interactie op sociale wijze in het doel kunt voorzien. Vaak is interactie binnen deze omgevingen alleen mogelijk wanneer er een betaald abonnement is afgesloten.
Het is voor veel personen nog altijd moeilijk om binnen deze websites contactmomenten te genereren met personen die voor hun interessant zijn. Nog niet iedereen gaat serieus om met dit middel. Social dating wordt steeds meer geaccepteerd binnen de maatschappij. Daar waar men vroeger nog een negatief beeld had van personen die hier gebruik van maken, wordt er tegenwoordig een stuk beter mee omgegaan. Het medium wordt met name goed gebruikt door mensen die in hun drukke leven nauwelijks toekomen aan het ontmoeten van mogelijke kandidaten. Websites zijn hier een goede vervanging voor. Bovendien blijkt uit onderzoek dat niet enkel vrijgezellen op deze sites actief zijn, ook getrouwde mensen schrijven zich vaak in.

Voorbeelden social dating