{marging: 50%;}<\h1>

Social Bookmarking


Social Bookmarking is de term voor alle websites waarop het mogelijk is om zelf een overzicht van uw favoriete websites bij te houden en deze te delen met andere gebruikers.
Social bookmarking is niet een van de nieuwste onderdelen van social media, maar zeker wel een van de interessantste! Bij social bookmarking websites wordt namelijk door een grote groep gebruikers bepaalt welke artikelen als interessant beschouwd worden. Op deze social bookmarking websites wordt dus gauw duidelijk welke artikelen door veel gebruikers gelezen zijn en als goed beoordeeld werden.
Enkele zoekmachine optimalisatie experts zijn van mening dat websites als Del.icio.us als bron gebruikt worden door Google om te bepalen hoe belangrijk een bepaalde website of een bepaald is. Dit zou de notering van een website binnen Google dus mede bepalen. Er zijn echter ook minstens net zoveel experts die deze stelling tegenspreken.
De gebruikers die de lijsten samenstellen op sociaal bookmarking websites doen dit om zo een favorietenlijst te hebben van hun favoriete websites en/of artikelen. Ze bewaren dit in een website zodat ze onafhankelijk van hun fysieke locatie (en de specifieke computer), altijd de favorieten bij de hand hebben. Het is uiteraard mogelijk om favorieten te organiseren in een browser zoals Internet Explorer of Mozilla Firefox, maar deze zijn alleen aanwezig op een specifiek computer. Daarnaast is het in internetbrowsers niet mogelijk om favorieten te delen met andere gebruikers.

Voorbeelden social bookmarking