{marging: 50%;}<\h1>

Social Audio


Social Audio is de verzameling van alle websites die het mogelijk maken om audio te delen. Het betreft zowel websites waarmee het mogelijk is om audio bestanden te delen via e-mail, alsmede websites waar het mogelijk is om audio bestanden online te luisteren middels software. Dit allemaal binnen een omgeving waarbij de gebruikers de inhoud bepalen en vaak ook de rangschikking daarvan.
Bij Social Audio gaat het er om dat de gebruikers zelf de inhoud plaatsen in de website en dat zij meestal ook verantwoordelijk zijn voor de rangschikking en de positionering van deze inhoud. Er zit geen redactie achter de website die bepaalt wat belangrijk is. Dit wordt allemaal aan de gebruikers overgelaten die zelf wel bepalen welke audio van hoge kwaliteit is en welke naar achter geschoven mag worden.
Als het over Social Audio gaat bedoelt men hiermee meestal muziek of podcasts. Muziek heeft vanwege de hoge emotiewaarde een hoge sociale graad. Daarmee wordt bedoelt dat mensen in groepen naar muziek toetrekken om hier bepaalde waardes aan te ontlenen op sociaal gebied. Bij podcasts is dit minder, maar ook hier zullen luisteraars op eenvoudige wijze de leukere afleveringen doorsturen naar vrienden en bekenden. Dat is wat audio sociaal maakt of niet.

Voorbeelden social audio
Massa uitwisseling:
Specifieke social media muziek sites: