{marging: 50%;}<\h1>

Sociale Gaming


Social Gaming draait om het communiceren met medespelers tijdens het spelen van een video game. Tegenwoordig kan er via veel verschillende consoles online gaming toegepast worden. Ook op internet kan er vaak tijdens Flash Games onderling geschat worden, wat een nieuwe dimensie geeft aan het spelen.
Social Gaming betreft dus het sociaal maken van het spelen van een spel. Hoe meer men het gevoel krijgt dat er een echte persoon aan de andere kant actief is, hoe spannender en hoe interessanter het spel wordt. Het is al een tijd mogelijk om multiplayer te spelen, maar echte gesprekken konden in het begin niet gevoerd worden. Intussen bieden vrijwel alle game consoles de mogelijkheid aan om via internet multiplayer te spelen met internationale tegen- of medespelers. De eerste computer games waarbij dit mogelijk was, zijn die van de PC. Daarna heeft Sony bij de ontwikkeling van de Playstation dit ook mogelijk gemaakt. Ook is het vaak mogelijk om te kunnen zien welke scores je behaalt in vergelijking met de rest van de wereld die hetzelfde spel hebben gespeeld. Deze worden op internet opgeslagen en kunnen in het spel afgelezen worden.
Ook is het vaak mogelijk om te kunnen zien welke scores je behaalt in vergelijking met de rest van de wereld die hetzelfde spel hebben gespeeld. Deze worden op internet opgeslagen en kunnen in het spel afgelezen worden. Producenten van video games maak steeds meer mogelijk voor de gamers op sociaal gebied. Het is niet ondenkbaar dat de rol van de webcam ook een steeds belangrijke rol zal gaan spelen, ook binnen het gamen.

Voorbeelden van social gaming