{marging: 50%;}<\h1>

Social Video’s


Social Video omvat de mogelijkheden om op websites te communiceren rondom video(bestanden). Website bezoekers kunnen berichten plaatsen op de pagina van de video, ze kunnen de video doorsturen en ze kunnen de video bepaalde waardes meegeven. Vaak worden deze waardes gebruikt binnen de algemene website om de fimpjes in categorieen te stoppen en te rangschikken op populariteit. Daarnaast kunnen ze zelf vaak ook video's plaatsen.
Social Video is een van de belangrijkste ontwikkelingen op internet in het begin van de 21e eeuw. Doordat de kosten van webhosting steeds lager geworden zijn en door de verbeterde technologie wordt het steeds laagdrempeliger om video's online te plaatsen en te delen.
Het leuke van het bekijken van video's online is dat je er ook reacties van andere kijkers kunt lezen. Je kunt ook zelf je eigen reactie plaatsen en in discussie gaan met andere kijkers, net zoals op forums
De video's kunnen zoals aangegeven dus gewaardeerd worden, doorgestuurd, bekritiseerd, toegevoegd worden als favoriet en nog veel meer. Social video websites hebben er voor gezorgd dat het kijken van video's steeds leuker en eenvoudiger is geworden en dit is nog maar het begin. De vraag is natuurlijk hoe dit de traditionele wijze van TV kijken zal gaan beinvloeden in de komende jaren.. of hebben we in 2020 niet eens een TV meer?

Voorbeelden van social video's