{marging: 50%;}<\h1>

Social Photo’s


Social Photo's is het verschijnsel waarbij website bezoekers foto's met elkaar delen en daarbij reacties geven op de foto's. Door de ontwikkelde technologie op internet en de steeds lager wordende serverkosten zijn er websites gekomen waarbij het mogelijk is om gratis je foto's uploaden en deze te delen met bekenden. Ook ontstaan er veel discussies over foto's tussen personen die elkaar niet kennen.
Social photo's zijn foto's die geupload zijn met als doel om communicatie op gang te brengen tussen de fotograaf en de website bezoekers. Vaak zijn dit vrienden, familie of kennissen. Echter, doordat de foto's binnen de website in categorieën en zoekmachines (intern en extern) vindbaar is, reageren ook vaak voor de fotograaf onbekende personen op de gemaakte foto's.
De gemaakte foto's worden meestal middels Creative Commons gedeeltelijk vrijgegeven, afhankelijk van de fotograaf.
De opties die bij social photo's meestal aanwezig zijn, betreffen:
  • Het doorsturen van een foto per e-mail.
  • Het plaatsen van tekst onder de foto.
  • Het toevoegen van tags (beschrijvende/toelichtende kenmerken).
  • Het toevoegen van de foto aan een eigen profiel (bijvoorbeeld bij "Meest favoriete foto's".
  • Het uitnodigen van bekenden om ook foto's te uploaden naar de website.
Social foto websites worden erg druk bezocht vanwege de interesse van mensen in beeld. Daarnaast wil men op de hoogte blijven van de activiteiten uit het leven van andere mensen, met name de activiteiten van mensen uit de sociale omgeving. Foto's hebben net als audio ook een hoge sociale graad.

Voorbeelden van social photo’s